Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A sportolók számára az izomépítéshez és az izomlebomlás megakadályozásához a legfontosabb kiegészítők az elágazó láncú aminosavak, vagy röviden a BCAA. A szó angolul Branched Chain Amino Acids - Testépítés, Body building magazin
részletek »

Vitalab-Natural BCAA+B6

A testépítés Tuti Magazinja. Érdekességek, ötletek, tuti tippek és segítség a testépítéshez, elkezdéséhez. Itt mindent megtalálsz ami testépítés, Bodybuilding, táplálékkiegészítő, zsírégetés, fogyás, izomnövelés, edzés, protein, fehérje, tömegnövelés
Testépítés, Body building magazin
Itt vagy: Testépítés, Body building magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Vitalab-Natural BCAA+B6
Vitalab-Natural BCAA+B6
Vitalab-Natural BCAA+B6
A sportolók számára az izomépítéshez és az izomlebomlás megakadályozásához a legfontosabb kiegészítők az elágazó láncú aminosavak, vagy röviden a BCAA. A szó angolul Branched Chain Amino Acids (BCAA), három aminosav, az L-leucin, L-valin és L-izoleucin tartozik bele.
Hol van szükség a BCAA-ra?

Az izomzat 35%-a a BCAA-ból épül fel, ezért érthető, hogy az aminosavak elengedhetetlenek az izomzat felépítéséhez. Már néhány perces testi terhelés (edzés) után meg lehet állapítani a szervezet funkcionális aminosavkészletében (pool) ezeknek a BCAA-anyagoknak, különösen az L-leucinnak a hiányát. Ha ez a hiány nem, illetve túl későn egyenlítődik ki, az akadályozza, illetve késlelteti a kívánt izomzatgyarapodást.
A BCAA aminosavak

  • L-Leucin
  • L-Izoleucin
  • L-Valin


Hatása az immunrendszerre

Az első feltűnő dolog a BCAA kiegészítő fogyasztásakor, az az egészséges immunrendszer. Minden edzőteremben eltöltött alkalom óriási stresszt jelent a szervezetnek. Ha a szervezet ezt nem képes tolerálni, hamarosan problémák jelennek meg, mint például a lelassuló regeneráció és a legyengült immunrendszer, tehát gyakoribb megbetegedés.

Mivel az esszenciális aminosavakat a szervezet nem tudja előállítani, így ha ezekből hiány lép fel, az kihat az immunrendszerre is. Az edzések előtt és után fogyasztva (mivel az edzés, ahogy korábban írtuk, extrém stressz a szervezetnek) hozzájárul az egészséges immunrendszer fenntartásához.

A BCAA aminosavak népszerűsége töretlenül növekszik az erősportolók körében és előszeretettel folynak kutatások a hatásaikat vizsgálva.
A benne található 3 aminosav, a leucin, izoleucin és valin mind a tömegnövelő fázisban, mind a szálkásításban hatékony segítségnek bizonyul. A legjobb eredményeket magas dózisú alkalmazás esetén érték el. Nem szokatlan, hogy sportolók akár 20-30 grammot, vagy többet is elfogyasztanak naponta, hogy elérjék a céljukat.

Hogyan működik és vajon miért működik ilyen jól a BCAA kiegészítő?

A leucin a fehérje szintézist úgy szabályozza, hogy a proteint felhasználható formában tartja. Megelőzi, hogy a fehérjét a szervezet energiaforrásnak elhasználja. Ugyanakkor hozzájárul ahhoz, hogy a szervezet glükózt használjon üzemanyagként. A fehérje szintézisben egyébként mind a három aminosav fontos szerepet játszik.
Rendeld meg itt:

vitalab-natural.eu

Az edzés közben alkalmazva inzulin utánzóként viselkedik. Az inzulin egy rendkívül anabolikus hormon és izomépítés során nagyon hasznos.
A növekedési hormon termelés szintén fokozódik a BCAA kiegészítés hatására edzés közben. Ezen hormonok emelkedése tartja a szervezetet antikatabolikus állapotban, vagyis a kemény edzés során nem fog csökkenni az izomtömeg, ami bizony ilyenkor alapvetően egy teljesen normális folyamat.

Diéta során a BCAA nagyszerű energiaforrás.
Minden testépítő alkalmazza. Megakadályozza ugyanis, hogy alacsony kalória bevitel mellett csökkenjen az izomzat tömege. A testzsírt viszont csökkenésre sarkalja.

További előnyei, hogy csökkenti a kortizol szintet, csökkenti az izomfájdalmat, és növeli az erőt.
Hirdetés
Vitalab-Natural BCAA+B6 Vitalab-Natural BCAA+B6
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Edzés, proteinek, izomnövelők,zsírégetők, sport,motiváció, diéta, prohormon
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2018-05-29 17:48:24
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü