Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Végső játszma a zsírégetésben - 1. rész Kevésbé ismert, ámde annál nagyszerűbb lehetőséget mutatunk most be! Egy módszer, mellyel nem kell különösképpen átvariálnod a megszokott edzésterved, csupán - Testépítés, Body building magazin
részletek »

Végső játszma: így pusztítsd el a zsírokat!

A testépítés Tuti Magazinja. Érdekességek, ötletek, tuti tippek és segítség a testépítéshez, elkezdéséhez. Itt mindent megtalálsz ami testépítés, Bodybuilding, táplálékkiegészítő, zsírégetés, fogyás, izomnövelés, edzés, protein, fehérje, tömegnövelés
Testépítés, Body building magazin
Itt vagy: Testépítés, Body building magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Végső játszma: így pusztítsd el a zsírokat!
Végső játszma: így pusztítsd el a zsírokat!
Végső játszma: így pusztítsd el a zsírokat!
Végső játszma a zsírégetésben - 1. rész Kevésbé ismert, ámde annál nagyszerűbb lehetőséget mutatunk most be! Egy módszer, mellyel nem kell különösképpen átvariálnod a megszokott edzésterved, csupán 5-10 percet vesz el az életedből alkalmanként - ennek ellenére rövid idő alatt, rendkívül hatékonyan segít fejleszteni a kondidat, ráadásul akkor is a hasznodra válik, ha szeretnéd magadról lepucolni az utolsó kiló zsírtömböket... (és még csak nem is egy flabélos-féle szerencsétlenkedésre invitálunk)!
Miről is van szó? - avagy mit jelent az edzés végi "finisher"?

A finisher során egymást követően végzünk alapvetően összetett gyakorlatokat, kicsi vagy legalábbis minimális pihenőkkel, ám annál magasabb intenzitással, anaerob jelleggel.

Nem kell bonyolult dolgokra gondolni: például az edzés végén elvégzel 30 saját testsúlyos guggolást és 15 fekvőtámaszt 3 körben, amilyen gyorsan csak emberileg lehetséges. (Bővebb opciókat a cikk következő részében fogunk még mutatni!)

A finisher során tehát egy rövid gyakorlatsort vagy akár egy gyakorlatot kell elvégezned, mely minél több és nagyobb izomcsoportot mozgat át relatív rövid idő alatt, magas intenzitással. Ahogy a neve is utal rá - a hagyományos súlyzós edzésed végén kell végrehajtanod.

Miért pont a súlyzós edzés végén kell ezt elvégezni?

Elsőként is egy hatékony erőedzés után az elérhető energiaraktáraid jóval alacsonyabbak a normál szintnél. Ez a fajta kimerülés egy tökéletes időzítés arra, hogy az energiaszükségleted kielégítésére mozgósítsa a HSL (hormonszenzitív lipáz) enzimet a további energianyeréshez.

A HSL egy zsírbontó enzim, mely aktiválásának legfontosabb ingere ugyanis az energiadeficit, vércukorszint esése, illetve tartós fizikai terhelés. A HSL feladata a zsírsavak felszabadítása a zsírsejtekből. A folyamat végeredményeként egy triglicerid molekulából három zsírsav és egy glicerin molekula képződik, melyek kipaterolódnak sejtekből a véráramba. A szabad zsírsavak albuminhoz kötődve szállítódnak különböző szervekhez - például a munkába vont harántcsíkolt izmokhoz - biztosítva azok energiaellátását.

Röviden, akit nem érdekelt a tudományos maszlag: edzés végén még rohadt sok zsír elégetésére ösztönözheted a tested!

Másodsoron, ahhoz, hogy maximalizálni tudjuk a szabad zsírsav kibocsátást és a növekedési hormon felszabadulását (mely szintén kedvezően hat a zsírégetésre is*), ahhoz ennek a "végjátéknak" (vagy vígjátéknak?:)) elég intenzívnek és kimerítőnek kell lennie. Vagyis: ha helyesen végzed ezt a feladatot, akkor arra mérget vehetsz, hogy utána nem akarsz mást csinálni, csak négykézláb kimenni a tejsavó proteinedért.
A folytatásban: megnézzük, hogy konkrétan milyen gyakorlatokkal - gyakorlat kombókkal építhetjük fel ezeket a rövid kis végjátszmákat, hogy azok a leghatékonyabban teljesítsék a fenn vázolt következményeket. Végül egy konkrét 12 hetes edzéstervet is mutatok, mellyel aztán teljesen maximálisra tekerheted a szálkásítási folyamatokat!

Szilvi / FitBuilder TEAM
Hirdetés
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Edzés,Gym,Prohornonok,proteinek,Fehérje,No fokozó,Vitamin,Testépítés
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2018-08-13 16:12:23
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü