Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sok lány fél a súlyzóktól, mert attól tartanak, hogy a formásodás helyett nagydarabokká válnak. Nos, minden relatív. Tény, ha elkezdesz edzeni, akkor a ropi láb körmérete is nő, de persze - Testépítés, Body building magazin
részletek »

Vastag combok helyett kerek fenék? Hogyan edzünk csajosan lábra?

A testépítés Tuti Magazinja. Érdekességek, ötletek, tuti tippek és segítség a testépítéshez, elkezdéséhez. Itt mindent megtalálsz ami testépítés, Bodybuilding, táplálékkiegészítő, zsírégetés, fogyás, izomnövelés, edzés, protein, fehérje, tömegnövelés
Testépítés, Body building magazin
Itt vagy: Testépítés, Body building magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Vastag combok helyett kerek fenék? Hogyan edzünk csajosan lábra?
Vastag combok helyett kerek fenék? Hogyan edzünk csajosan lábra?
Vastag combok helyett kerek fenék? Hogyan edzünk
Sok lány fél a súlyzóktól, mert attól tartanak, hogy a formásodás helyett nagydarabokká válnak. Nos, minden relatív. Tény, ha elkezdesz edzeni, akkor a ropi láb körmérete is nő, de persze esztétikailag elfogadható, sőt, szép mértékben.
Ahogy viszont haladsz a súlyzós karrieredben, egyre inkább nagyobb súlyokkal fogsz dolgozni - ami az izomszövet, így a lábad méretét is növeli. Sok csaj érthető módon nem vastag combokat, hanem kerek hátsót akar.

Ezzel nincs is gond, csupán annyi a teendőnk, hogy a láb edzést kissé fenék-orientáltra szervezzük! Így kap a combod is, de főképp a nagyobb terhelést a farizom viszi el - és oda nem sajnáljuk az izmot, hiszen az adja a formát!

Nézzük meg milyen edzéstervvel és gyakorlatokkal dolgozunk!

Guggolás akkor is marad!

Bár mindenhol azt olvashatjuk, hogy a kerek hátsó alfája és omegája a nagy súlyos guggolás... most most sem marad ki. Kell egy alap, ami megdolgoztatja a teljes láb izomzatot - azonban a nagy súlyos guggolások egyáltalán NEM izoláltan a feneket edzik. Ebből kifolyólag jó, ha a láb edzés programunkban van némi izoláció, ami kimondottan a farizmokat veszi célba.

Ezeknél a gyakorlatoknál figyelj arra, hogy nem feltétlenül a súlyokra kell rámenni, hanem inkább az ismétlés minőségére. Ez azt jelenti, hogy egy gyakorlatnak van A és B pontja: azaz kiinduló és végpozíciója. Itt érdemes elidőzni, és megtartani a mozdulatot: ráfeszíteni a farizomra és a teljes mozgástartományt kihasználni.

Plusz gyakorlatok a kerek fenékért!

Csípőemelés: egy padon a válladdal támaszkodj meg, a talpak legyenek stabilan a talajon vállszélességnél picit nagyobb távolságban. A lábad derékszögben legyen behajlítva, a combod és a törzsed egyenes vonalat alkosson. Ereszd le a csípődet úgy, hogy majdnem érintse a talajt, majd innen egy dinamikusabb mozdulattal "lökd" vissza, felfelé a kiindulópontba. Ha rúddal és nagyobb súllyal dolgozol, mindenképp csévélj egy törölközőt, vagy szivacshengert a rúdra, mert nagyobb terhelésnél már nem olyan kellemes érzés a rúd nyomása a csípődön!
Hirdetés

Hack gépes guggolás - fordítva: az eredeti verzióval szemben itt nem a hátadat nyomod a támlának, hanem fordítva beállva kapaszkodsz a gépbe - ha olyan a gép szerkezete, akár a homlokoddal kitámaszkodva. Előnye, hogy a súly elől van fixen tartva, így hátra tudod vinni a súlypontod: kevésbé terheli a térded, mélyebbre tudsz lemenni és a farizom jobban aktiválódik
Farizom-gép: Kapaszkodj meg a gépben, mellkasodat pedig támaszd ki a támlához. Nyújtsd ki a dolgozó lábad teljesen hátrafelé - magyarul rúgj hátrafele. A hátsó végponton számolj el lassan háromig, miközben szépen megfeszíted itt is a hátsód.

Hiperhajlítás farizomra: úgy állítsd be a pad magasságát, hogy a pad vége lentebb, azaz a csípőd vonalában legyen! Kifejezetten a combhajlítók és a farizom erejére koncentrálva húzd vissza magad addig még ki nem egyenesedsz. Ami a legfontosabb: a felső holtponton mindig feszíts erőteljesen rá a hátsódra!
Összerakva az edzésterv!
Guggolás rúddal: 4x8
  • Hack gépes guggolás fordítva: 3x8-10
  • Csípőemelés padon: 3x10-12
  • Farizom gép: 3x10-12/oldal
  • Hiperhajlítás farizomra: 2x15


Szilvi / FitBuilder TEAM
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Prohormon,edzés,bcaa,fitness,testépítés,gym,protein,no fokozó,edzőterem
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2018-07-14 13:43:17
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü