Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egy újabb tévhitet szeretnék eloszlatni, amely egyidős lehet a „kardió orrvérzésig- jelenséggel”. Hányszor, de hányszor hallottuk már a következő, sziklaszilárd alapokra helyezett - Testépítés, Body building magazin
részletek »

Ugyan már! Szálkásítás kis súllyal és magas ismétlésszámmal?!

A testépítés Tuti Magazinja. Érdekességek, ötletek, tuti tippek és segítség a testépítéshez, elkezdéséhez. Itt mindent megtalálsz ami testépítés, Bodybuilding, táplálékkiegészítő, zsírégetés, fogyás, izomnövelés, edzés, protein, fehérje, tömegnövelés
Testépítés, Body building magazin
Itt vagy: Testépítés, Body building magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Ugyan már! Szálkásítás kis súllyal és magas ismétlésszámmal?!
Ugyan már! Szálkásítás kis súllyal és magas ismétlésszámmal?!
Ugyan már! Szálkásítás kis súllyal és magas ismétlésszámmal?!
Egy újabb tévhitet szeretnék eloszlatni, amely egyidős lehet a „kardió orrvérzésig- jelenséggel”. Hányszor, de hányszor hallottuk már a következő, sziklaszilárd alapokra helyezett kijelentést.: „Ha szálkásodni szeretnél, edz kis súllyal, magas ismétlésszámmal!”
Biztos vagyok benne, kezdetben szinte mindenki azonosulni tud ezzel a nézettel, hiszen miért is kételkedne benne bárki?! Ha sokan ugyanazt mondogatják nekünk, gondolkodás nélkül hajlamosak vagyunk azt elhinni! Mi okunk lenne kételkedni benne?!

Nos, okunk az van rá bőven! De, mint minden esetben, kezdjük most is alapoknál!Miről szól egy diéta?

Jóval kevesebb a tápanyagbevitel, (szándékosan nem kalóriát említek!) mint a klasszikus tömegelős, vagy off szezonban! A célunk a zsírvesztés az izomzatunk megóvása mellett!
Tehát, prioritást élvez, hogy a kemény munkával fölépített vázizmunkat - minél nagyobb százalékban - megtartsuk. Ez a klasszikus testépítő nézet, s ez így is van jól!

Minden diéta alapja a magas minőségű és mennyiségű fehérje bevitel! Ezt a táplálkozásból is meg tudod oldani - de mennyivel kényelmesebb néha nem csirkemell, hanem egy finom, krémes, habos shake formájában? Ne feledd, a fehérje por a diéta alapja! Minimum edzés után!

Miről szól az izomépítés?

Magas tápanyagbevitel mellett egy olyan ingert biztosítunk az izomzatnak, melynél beindul egy úgynevezett védekezési mechanizmus, melynek hatására megvastagítja az izomszöveteket, hogy ellenálljon a behatásnak! Ehhez folyamatos progresszió, vagyis a súlyok, terhelés folyamatos növelése szükségeltetik.

A két ciklus folyamataiból, ha konzekvenciát vonunk, rájöhetünk, hogy a diéta során kiélezett helyzetben, amikor a szervezet - az izomzat építéséhez és megtartásához - kevesebb tápanyaghoz jut hozzá, az egyetlen izomépítő, izommegtartó inger, az az a progresszív terhelés, amelyet a relatíve nagy súlyokkal biztosítunk számára!

Gondoljunk bele! Ha kevés a tápanyag, és még a megfelelő ingert is megvonjuk az izmainktól, mi oka lenne a testünknek, hogy megtartsa azt a páncélt (=izomzat), amelyet a kemény behatások ellen épített föl?! (Kényszer a fenntartott izom!)

Igen, óhatatlan, hogy kisebb terhelést kapjon, hiszen ha magasabb ismétlésszámra váltunk, nyilván nem fogunk tudni ugyanakkora súllyal 16 ismétlést elvégezni, mint amekkorával tömegelésnél csak 6-ot.Az érvek mellette? Avagy a sok ismétlés pörgeti az anyagcserét?

Sokak szerint a pulzus felpörgetése és zsírégető közeg kialakítása a funkciója ennek a módszernek - de ezzel szintén nem értek egyet, hiszen biztosan nem szembesülünk a diétánk első napján az anyagcserénk totális leállásával, zsírégetése meg ezt a módszert alkalmazni szintén butaság. Az étrend betartása...na az fog felelni a zsírégetésért.

Ha úgy érzed, hogy mégis fogy a diéta alatt a szufla, és stagnál a súlyod... a súlyok visszavétele helyett dobj be egy serkentő zsírégetőt! A Peak Reignite pora nemcsak iszonyat finom citrus ízű... de segít testileg és mentálisan is odatenni az edzésen... az intenzív edzés és a plusz hatóanyagok pedig újra beindítják a fogyást!

Már a sokadik tévhitet fogom szétoszlatni, de sebaj! Tisztába kell tennünk ezt a kérdést (is)!

Maga az alacsony ismétléses, relatíve nagy súlyos edzés önmagában óriási kalóriamennyiséget éget el! Gondoljunk a klasszikus guggolásra, felhúzásra, vagy mellről nyomásra! Ha megfelelően vannak belőve a súlyok, és kínszenvedve tudjuk azt a 4-6 ismétlést kivitelezni (Ó, milyen csodás érzés!), ömlik rólunk a víz, megfeszül mindenünk, zihálva vesszük a levegőt! Égetni fogjuk a kalóriát, de veszettül!

Persze, mindehhez valóban a keményvonalas és teljesítmény-centrikus nézet szükségeltetik! Amiben én annyira hiszek!

Szólj hozzá Te is! Itt
Hirdetés
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Testépítés,Fitness,Gym,,Protein,No fokozó,Vitamin,BCAA,CrossFit,Edzés,Kardio
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2018-12-27 15:39:55
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü