Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ideje eloszlatni jó néhány, a testmozgással és a táplálkozással kapcsolatos tévhitet. Felejtsük hát el a „ha csak grépfrútot eszem, 25 kilót leadok”- típusú programokat, és tekintsük át - Testépítés, Body building magazin
részletek »

Tévhitek a testedzéssel kapcsolatban

A testépítés Tuti Magazinja. Érdekességek, ötletek, tuti tippek és segítség a testépítéshez, elkezdéséhez. Itt mindent megtalálsz ami testépítés, Bodybuilding, táplálékkiegészítő, zsírégetés, fogyás, izomnövelés, edzés, protein, fehérje, tömegnövelés
Testépítés, Body building magazin
Itt vagy: Testépítés, Body building magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Tévhitek a testedzéssel kapcsolatban
Tévhitek a testedzéssel kapcsolatban
Tévhitek a testedzéssel kapcsolatban
Ideje eloszlatni jó néhány, a testmozgással és a táplálkozással kapcsolatos tévhitet. Felejtsük hát el a „ha csak grépfrútot eszem, 25 kilót leadok”- típusú programokat, és tekintsük át az alábbi tévhiteket
A nők a súlyzógyakorlatoktól csak még testesebbek lesznek - nem igaz.

A nők szervezetében a férfiakéban található tesztoszteronnak csak az egyharmada van jelen, így ez nem történhet meg. A magazinokban látható izmos, nagydarab nők a szteroidoktól olyanok. Ha csökkentjük a testzsírt, akkor az izmok is jobban látszanak.

Heti 5-6 napot kell edzeni ahhoz, hogy sikert tudjunk elérni - nem igaz.

Sokan jobban tennék, ha a heti hatszori edzőterembe járás helyett pingpongoznának. A kitartás és az erőfeszítés szintje a fontos. Inkább heti háromszor eddzünk lelkesen és intenzíven, semmint hatszor unottan.

Lehetséges a helyi fogyasztás - nem igaz.

Az ember az egész testén veszít a súlyából, csak eltérő gyorsasággal. Nem lehet egyes helyeken lefogyni. Ha csak a csípőnket akarjuk lefogyasztani, nem fog menni. Általában onnan megy le a háj legutoljára, ahova legelőször lerakódik.

A nyújtással meg lehet előzni a sérüléseket - nem igaz.

Több vizsgálat is rámutatott, hogy nincs összefüggés a nyújtó gyakorlatok és a sérülések megelőzése között. A nyújtás növeli a rugalmasságot, de a legtöbb sérülés a normális mozgástartományban következik be. Vannak azért előnyei is a nyújtásnak, erősíti az izmokat. A sérülések megelőzésére alkalmasabb a megfelelő bemelegítés, hogy több vér jusson az izmokba.

Le kell fogyni az edzésprogram előtt - nem igaz.

Nincs fiziológiai oka annak, hogy le kellene fogyni edzés előtt. A mozgás a legjobb, amit egészségünkért tehetünk, és soha nem lehet elég korán elkezdeni. Ne várjunk tehát, míg lefogyunk, akár napi öt perces testedzéssel is érdemes elkezdeni.

Ha alig eszünk, vagy ugyanabból az ételből álló diétát követünk, hamarabb lefogyunk - nem igaz.

Ezt a stratégiát a 80-as évek előtt népszerűsítették, és azt hitték, ha egyszerűen csak kevesebbet esznek, az mindent megold. Ma már tudjuk, hogy fontos az össz-kalóriaszám, de a fehérjék, szénhidrátok és zsírok aránya ugyanolyan fontos.

A sok kardioedzés a legjobb módja a fogyásnak - nem igaz.

Van, aki akár 90 percen át is képes a kardiogépen edzeni. A baj ezzel a módszerrel csak az, hogy teljességgel hatástalan, csak időpocséklás. Nem lehet egyszerre nagy intenzitással és hosszú ideig edzeni. A rövidebb, de intenzívebb edzések a leghatásosabbak az izomtömeg növelése és a testzsír csökkentése szempontjából.

És ami a legfontosabb: soha ne kezdjünk bele úgy egy edzésprogramba, hogy előtte nem beszültünk volna az orvosunkkal.
Hirdetés
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Testépítés,Fitness,Gym,Prohormones,Protein,No fokozó,Vitamin,BCAA
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2018-10-07 15:52:55
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü