Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
...edzés alatt a motiváló zene! A történet úgy kezdődött, hogy megkértetek minket, hogy javasoljunk pár motiváló zenei löketet, ami hozza az erőt és az energiát a brutál kemény edzésekhez. No, hát - Testépítés, Body building magazin
részletek »

Testednek-lelkednek őrjítő ereje...

A testépítés Tuti Magazinja. Érdekességek, ötletek, tuti tippek és segítség a testépítéshez, elkezdéséhez. Itt mindent megtalálsz ami testépítés, Bodybuilding, táplálékkiegészítő, zsírégetés, fogyás, izomnövelés, edzés, protein, fehérje, tömegnövelés
Testépítés, Body building magazin
Itt vagy: Testépítés, Body building magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Testednek-lelkednek őrjítő ereje...
Testednek-lelkednek őrjítő ereje...
Testednek-lelkednek őrjítő ereje…
...edzés alatt a motiváló zene! A történet úgy kezdődött, hogy megkértetek minket, hogy javasoljunk pár motiváló zenei löketet, ami hozza az erőt és az energiát a brutál kemény edzésekhez. No, hát akkor rajtunk nem múlik a dolog! ;)
Az nyílván nem igényel különösebb magyarázatot, hogy egy jó ízléssel összeállított pörgős zenei aláfestés bizony sokat tud dobni a teljesítményen.
Legalább még egy és egy és egy... ismétlést! Biztos éreztétek már milyen az, amikor a tested fárad, az izom majdnem feladja, de a zene visz tovább és az erő féktelen...;)

Ellenben nézzünk egy kis hazai körképet.
Általában a termek részéről a legkisebb erőfeszítést igénylő megoldás a rádió szokott lenni. A dolog a részükről egyszerűen letudva, nekünk pedig nagyjából egy a millióhoz az esélye annak, hogy azt halljuk, amit igazán szeretnénk... nem beszélve arról, hogy biztos akkor csúszik be egy Enya vagy valamilyen pop ballada, amikor a maximál közeli súlyokkal kacérkodunk...

A másik eset a "trendi" termek végtelenített DJ mixei, bár kisebb kutatómunkával találhatunk olyan termeket is, ahol a zenei aláfestés annyira egyedi, mint amilyen a hely maga.

No, de ha láttál már bármilyen USA-beli edzőteremről szóló kisfilmet - ahol akár gyakorlatot vagy esetleg valamelyik sztár edzését mutatták be - biztos feltűnt, hogy nyoma sincs a mi kis európai tingli-tangli zenéinknek, amelyek a nagyobb fitnesz központokban szólnak...
Csak és kizárólag valami über-mocskos rap szól, vagy éppen olyan metal klasszikusok, mint a Pantera vagy éppen Slayer. (Mi mindig elmorzsolunk egy-egy öröm könnycseppet, amikor mondjuk a legújabb Elite FTS-es videó alatt éppen Hatebreed vagy valami hasonló zene "csendül" fel! )

Szóval, ahogy tapasztaltuk, a döntő többség a metal/rock vagy a rap/hip-hop zenékre esküszik, amikor nyomja az edzést! Nos sajnos a teremtulajdonosok nem mindig becsülik a kifinomult ízlésvilágunkat...

De most eljátszva a gondolattal... egy ideális világban - a mi esetünkben - a teremtulajdonos a következőképp állítaná össze a heti hallgatnivalót, természetesen a hangerőt kellően inspiráló szintre feltekerve:
Hirdetés

 • Grendel - Soilbleed v.3.0
 • Haunted - 99
 • Pantera - 5 minutes alone, Cowboys from hell
 • Fear Factory - Self-Bias Resistor
 • Suicide Commando - Faces of Death (Implant remix)
 • Machine Head - Halloweed Be Thy Name (Iron Maiden cover)
 • Hatebreed - I will be heard!
 • Feindflug - Stukas im Visier
 • Sepultura - Refuse/Resist, Mass Hypnosis
 • Cypress Hill - Lightning Strikes
 • Maximum the Hormone - Zetsubou Billy
 • Ignite - A place I called home / A csitári hegyek alatt
 • Kalapács - Bűnöm a rock (legyenek már hazaiak is :))
 • CombiChrist- Electrohead
 • Disturbed - Down with the sickness
 • Motörhead - Ace of Spades
 • Rammstein - Links 2,3,4
 • Children of Bodom - Hate crew deathroll, de a Final Countdown feldolgozás is ütni szokott...
 • Slayer - Raining Blood


De ne legyünk nagy igényűek... a klasszikus AC/DC, Metallica, Iron Maiden vonulat is már megtenné a hatását!

A fenti lista garantálja, hogy szét fogod szaggatni a vasakat, csak arra figyelj, hogy ne ugrálj és headbangelj két sorozat között, mert azt nem biztos, hogy jó szemmel néznék. Bár a nyakizmokat kezdő szinten tökéletesen megerősíti. ;)
Ezek a mi kedvenceink... mondjuk gyakran tapasztaljuk, hogy aki nem indul be annyira erre a stílusra, edzés közben még Ő is megőrül tőle (valamilyen értelemben biztos :))...

Hát lehet, hogy sok teremből kirúgnának minket ilyen kívánság track listával, de addig is marad a füles, meg a remény, hogy találunk egy olyan termet, ahol szólhat testünknek, lelkünknek őrjítő ereje... a fémzene.

Ezek voltak a mi kedvenceink, de most rajtatok a sor! A posztokba várjuk a Ti legütősebb edző számaitokat - természetesen műfajtól függetlenül!

Gil és Szilvi / FitBuilder TEAM
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Edzés,Gym,Prohornonok,proteinek,Fehérje,No fokozó,Vitamin,Testépítés
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2018-08-10 14:02:56
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü