Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ismét egy örök probléma, amivel rendszeresen találkozunk. Sokaknak ugyanis – egyébként nem elítélendő módon – eszük ágában sincsen versenyszintű fizikumot felépíteni, de még a terem - Testépítés, Body building magazin
részletek »

Nem akarok nagyon izmos lenni,csak sportosan jól kinézni

A testépítés Tuti Magazinja. Érdekességek, ötletek, tuti tippek és segítség a testépítéshez, elkezdéséhez. Itt mindent megtalálsz ami testépítés, Bodybuilding, táplálékkiegészítő, zsírégetés, fogyás, izomnövelés, edzés, protein, fehérje, tömegnövelés
Testépítés, Body building magazin
Itt vagy: Testépítés, Body building magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Nem akarok nagyon izmos lenni,csak sportosan jól kinézni
Nem akarok nagyon izmos lenni,csak sportosan jól kinézni
Nem akarok nagyon izmos lenni,csak sportosan jól kinézni
Ismét egy örök probléma, amivel rendszeresen találkozunk. Sokaknak ugyanis – egyébként nem elítélendő módon – eszük ágában sincsen versenyszintű fizikumot felépíteni, de még a terem bikája címre sem hajtanak. Egyszerűen csak szeretnének jól kinézni, jól érezni magukat a bőrükben. És persze tetszeni a csajoknak – mert azért hazudik az, aki azt mondja, ez nem szempont – igen hölgyeim, a barátotok sem csak nektek akar tetszeni, hanem mindenkinek, ahogyan ti is ;)
Mindenki előtt megvan a kép, amikor a teremben egy kezdő egy testépítő fotója előtt áll, és fennhangon mondogatja, hogy ő ugyan nem akar ilyen undorítóan kinézni? Itt szeretnénk minden érintettet megnyugtatni - nem is fogsz úgy kinézni soha.
Nem kell félni attól, hogy egyszer véletlenül túl izmos leszel, akaratod ellenére. Sem az edzés, sem a porok nem sodornak ilyen veszélybe. A képeken lévő versenyzők eleve kivételes genetikával rendelkeznek, emellett megélhetés szinten űzik a sportot, annak minden szépségével és árnyoldalával- ne velük hasonlítsd össze magadat!

Viccet félretéve, mit tegyen az, aki nem akar versenyszintű fizikumot felépíteni? Kevesebbet egyen? Ne szedjen kiegészítőket? Ne eddzen olyan keményen?
Általában véve ne figyeljen oda az egészre, csak járjon le gyúrogatni oszt' kész? Általában ilyen és ehhez hasonló ötletekkel jönnek elő azok, akik nem szeretnének túlzásokba esni.
De sajnos egyik elgondolás sem állja meg a helyét. Ha félvállról veszed, nem eszel eleget, tingli-tangli módra edzel a teremben, akkor nemhogy nem leszel túl izmos, de még kicsit sem leszel az. Lássuk, mi ennek az oka!
Hirdetés

Nem foglalkozol a kajával

Ezerszer lerágott csont ez, de ha nem biztosítod a szervezet számára a szükséges energiát és építőanyagot, akkor nem fog tudni izmot építeni, se sokat, se keveset. Lehet, hogy nem akarsz Ronnie Coleman lenni, de valahogyan el kell jutni Thor (Chris Hemsworth) fizikumáig is, és hidd el, hogy ő kőkeményen meg is dolgozik érte, hogy egy filmre olyan formát hozzon, ami szükséges. Ha nincs építőanyag, akkor nincs izom sem. Ezen nem változtat az, hogy te mennyire akarsz izmos lenni.
Nem szedsz kiegészítőket

A kiegészítők szedése nem kötelező senkire nézve sem, hiszen mi is mindig azt mondjuk, szilárd kajából vidd be a szükséges tápanyagokat, ha lehetséges. De bizony akad olyan szituáció, amikor ez nem lehetséges - ilyenkor ezt meg kell oldani. Ld. az előző pontot. Emellett edzés után, akárhogyan is, de sokkal jobban jársz egy fehérét és szénhidrátot tartalmazó turmixszal, mint a szilárd kajával. Egyszerűbb, gyorsabb, jobb megoldás.
Emellett ha nem is szedsz fehérjeport például, egy vitaminpakkot már csak a mozgás ténye miatt is érdemes szedned, mert az edzés mindenképpen egy stressz a szervezetnek (ha helyesen végzed, ld. a következő pontot), és megnövekedett stressz esetén kiemelt szerepük van a mikrotápanyagoknak.

Nem edzel olyan keményen

Hiszen minek?
Csak egy kis izmot akarsz, hát már azért is szenvedni kell? Hát, igen, azért is, raádásul nem is keveset. Egy testépítő bajnoki címért edző versenyző, és a te edzésed között annyi különbség lesz, hogy ami neki csak az első 10kg, az neked a teljes súly, amit esetleg fel akarsz szedni, de a hozzá vezető út, az pontosan ugyanannyi vérrel és verítékkel van kikövezne, mint az övé.
Ha az izmaid nem kapják meg a növekedéshez szükséges stimulációt, akkor nem fognak fejlődni. Ez nem úgy megy, hogy csak egy picit stimulálod, hogy Vin Diesel-nyi terhelés érje... A maximumot kell kihozni az edzéseidből, mert különben csak az idődet pocsékolod a teremben!

Mi a megoldás?
RENDELD MEG ITT: Adipokill

A helyzet egyszerűbb, mint hinnéd - ahelyett, hogy mindenféle külön elbánásban részesítenéd magad a saját egyedi céljaid miatt, inkább csinálj pontosan ugyanúgy mindent, mint azok, akik komolyan gondolják. Egyetlen különbség lesz csak - te hamarabb célt fogsz érni, hamarabb eléred álmaid fizikumát, mint azok, akik komolyabb babérokra törnek.

Tehát eddz keményen, vidd be a szükséges tápanyagokat, és biztosítsd a céljaid eléréséhez szükséges, és elegendő mennyiségű tápkieget.
Ha így teszel, akkor hihetetlenül hamar eléred a célodat - sokkal hamarabb, mintha egy csomó évet elpazarolnál feleslegesen az életedből olyasvalamire, amihez egyébként elég lehet pár hónap is.
És ne félj, nem lesz belőled Arnold!
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Edzés,Gym,Prohornonok,proteinek,Fehérje,No fokozó,Vitamin,Testépítés
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2018-08-12 20:32:57
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü