Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mindenkinek vannak olyan ismerősei, akik imádnak sportolni, mozogni, és talán nincs is olyan dolog, ami visszatarthatná őket. Hogyan válhatunk mi is hasonlókká, és hogyan kedvelhetjük meg az edzést, - Testépítés, Body building magazin
részletek »

Mit tanulhatunk el az edzésrajongóktól?

A testépítés Tuti Magazinja. Érdekességek, ötletek, tuti tippek és segítség a testépítéshez, elkezdéséhez. Itt mindent megtalálsz ami testépítés, Bodybuilding, táplálékkiegészítő, zsírégetés, fogyás, izomnövelés, edzés, protein, fehérje, tömegnövelés
Testépítés, Body building magazin
Itt vagy: Testépítés, Body building magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Mit tanulhatunk el az edzésrajongóktól?
Mit tanulhatunk el az edzésrajongóktól?
Mit tanulhatunk el az edzésrajongóktól?
Mindenkinek vannak olyan ismerősei, akik imádnak sportolni, mozogni, és talán nincs is olyan dolog, ami visszatarthatná őket. Hogyan válhatunk mi is hasonlókká, és hogyan kedvelhetjük meg az edzést, vagyis mit tanulhatunk ezektől a sportrajongóktól?
Csak olyan edzéseket végeznek, amelyeket valóban élveznek
Mindenkinek vannak kedvenc mozgásformái és olyanok is, amelyeket egyszerűen nem tudunk megkedvelni. Akik igazán szeretnek mozogni, csak olyan sportokat űznek, amelyeket igazán élveznek, és nem vesztegetik az idejüket olyanokra, amelyeket nem szeretnek.
Legyen bármilyen divatos is egy mozgásforma, érjenek el vele komoly sikereket mások, ha nekünk nem szimpatikus, ne is kezdjük el (egy próbát azonban minden megér).

Állandóan visszajelzéseket keresnek
A pillanatnyi és a hosszú távú visszajelzések egyaránt nagyon motiválóan hatnak, ezért a sportrajongók komolyan odafigyelnek arra, hogy a teljesítményüket nyomon kövessék.
Legyen szó akár a lefutott kilométerek vagy a húzódzkodásban elért ismétlések számáról, jegyezzük fel ezeket! Ha látjuk a folyamatosan változó számokat, a fejlődés is látványosabb lesz. Erre a célra használhatunk okostelefonra letölthető applikációt, de egy egyszerű kockás füzetet is.

Nem sportolnak egyedül
Van, aki tényleg magányosan szereti róni a köröket a futópályán, de a legtöbb ember számára extra adag motivációt jelent az, ha valakivel együtt mozoghat. A másik ráadásul nemcsak lelkesít, de ha kell, élő lelkiismeretként kész oda is pirítani, ha lazsálást lát.
Mi van akkor, ha egyik ismerősünk sem szeretne velünk mozogni? Semmi baj, hiszen sportolás közben is szerezhetünk barátokat, az interneten, a közösségi oldalakon pedig rengeteg olyan csoporthoz csatlakozhatunk, akik hasonló mozgásformákat kedvelnek, mint mi.

Nem hagyják magukat elbizonytalanítani
Mindenkinek az életében lehetnek olyan szakaszok, amikor a sport egy kicsit háttérbe szorul, és egyszerűen nem tud (vagy éppen nem akar) elmenni edzeni.
Azonban, aki valóban lelkesen mozog, tudja, hogy ezek múló időszakok, és ezek miatt nem fogja elveszíteni a korábban elért eredményeit. Ha megtervezünk magunknak egy edzésprogramot, hagyjunk benne egy kis mozgásteret a váratlanul közbejövő eseményeknek, de ne feledjük, a valódi fejlődéshez és változáshoz rendszeresség kell!

Nem foglalkoznak azzal, mennyit fogynak
A legtöbb ember azért kezd el mozogni, vagy azért tartja magát az edzésprogramjához, mert fél az elhízástól. Azonban az igazán lelkesek számára a fogyás másodlagos szempont, és inkább magáért a mozgás öröméért, a közösségért, az elért eredményekért csinálják rendszeresen.
Az, hogy fogynak néhány kilót, vagy jobban mutatnak a kedvenc ruháikban, csak mellékes (bár igen kellemes) hatás.
Hirdetés

Megjutalmazzák magukat
Természetesen nem arra gondolunk, hogy minden sikeresen teljesített aerobic-óra után bevágnak egy fagylaltkelyhet. Azonban az edzés olyan szokás, melyhez elég nehéz ragaszkodni, különösen akkor, ha épp csak elkezdtük, ezért extra adag motivációra is szükség lehet.
Jó módszer erre például az, ha minden sikeresen teljesített edzés után félretesznek egy bizonyos összeget, majd hónap végén vesznek ebből a pénzből valamit, amire régóta vágytak, például egy könyvet, egy kozmetikai kezelést vagy egy színházjegyet.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Prohormon,edzés,bcaa,fitness,testépítés,gym,protein,no fokozó,edzőterem
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2018-07-12 17:48:48
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü