Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A sport a diéta leghasznosabb kiegészítője mindazok számára, akik fogyni szeretnének. Nemcsak a kilók leolvasztásában segít, de kiváló önbizalom teremtő módszer is. - Testépítés, Body building magazin
részletek »

Mennyit számít a fogyásnál, ha sportolunk is?

A testépítés Tuti Magazinja. Érdekességek, ötletek, tuti tippek és segítség a testépítéshez, elkezdéséhez. Itt mindent megtalálsz ami testépítés, Bodybuilding, táplálékkiegészítő, zsírégetés, fogyás, izomnövelés, edzés, protein, fehérje, tömegnövelés
Testépítés, Body building magazin
Itt vagy: Testépítés, Body building magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Mennyit számít a fogyásnál, ha sportolunk is?
Mennyit számít a fogyásnál, ha sportolunk is?
Mennyit számít a fogyásnál, ha sportolunk is?
A sport a diéta leghasznosabb kiegészítője mindazok számára, akik fogyni szeretnének. Nemcsak a kilók leolvasztásában segít, de kiváló önbizalom teremtő módszer is.
A diéta és a mozgás kérdésköre a politikához és a focihoz hasonló - mindenki ért hozzá és határozott állásponttal rendelkezik a témában: ki afogyókúraés ki a sport kizárólagos szerepéről van meggyőződve. Pedig egy viszonylag egyszerű és könnyűszerrel belátható alapszabályból kell kiindulni: a fogyáshoz a szervezetünknek több energiát kell elhasználnia, mint amennyit beviszünk.
Ez az emberek túlnyomó többségének esetében azt jelenti, hogy önmagában a mozgás nem elégséges a fogyáshoz, vagyis, aki le szeretne adni néhány kilót, annak mindenképpen diétáznia is kell.
A hangsúly ugyanakkor az is szócskán van, hiszen a rendszeres testi aktivitás nyilvánvalóan fontos szerepet játszik a kalóriahiány létrehozásában.
A test megfelelő edzése felerősíti az anyagcserét, ezért energiaveszteséggel jár, és a szakemberek szerint nem csak a sportolás ideje alatt, de még azután is kifejti ezt a kedvező hatását. Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás mellett mindenképpen érdemes tehát a mozgást is elkezdeni, és nem csak az imént említett okból, hanem az önbizalomra gyakorolt kedvező hatásai miatt is.
Akármilyen nehéz ugyanis nekiállni és fenntartani a motivációt - különösen azoknak, akik régóta mozgásszegény életmódot folytatnak -, a rendszeres mozgás általában gyorsan hozhat sikerélményeket, és jóval könnyebb kitartani az egészséges életmód mellett, amint az ember megtapasztalja hangulatjavító hatásait és az "ezt is meg tudom csinálni" érzését.

Jó hír azoknak, akiknek a diéta-mozgás kombinációból az utóbbi okozza a kisebb problémát, hogy akinek viszont már sikerült megszabadulnia a gyűlölt plusz kilóitól, az megfelelő mennyiségű sportolás segítségével megtarthatja a súlyát.
A kiegyensúlyozott táplálkozás persze továbbra is javasolt, de aki sokat mozog, annak nem lesz szükséges spártai diétát tartania, hogy testalkata egészséges maradjon.

Bár sokan a fogyás érdekében kezdenek rendszeresen mozogni, a sport a kalóriaégetésen és az állóképesség javításán túl is fontos, így az is profitál belőle, akinek nem sikerül a segítségével fogyni. Egyrészt valamennyi életműködés egészségének megőrzését támogatja, beleértve a pszichére gyakorolt számtalan kedvező hatást is: csökkenti a szorongást és a stresszt, javítja a közérzetet és a teljesítményt. Aki nagy túlsúllyal vagy krónikus szervi panaszokkal küzd, mindenképpen kérjen szakszerű segítséget, mielőtt mozogni kezd. Egy hozzáértő segítségével összeállított edzéstervvel az esetleges, egyénről egyénre változó kockázatok kiküszöbölése mellett tapasztalhatjuk meg a testmozgás jótékony hatásait.
Hirdetés
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Prohormon,edzés,bcaa,fitness,testépítés,gym,protein,no fokozó,edzőterem
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2018-07-12 17:48:19
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü