Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ne görcsölj rá, egyszerűbb, mint gondolnád! A harc a kilókkal egy szárazabb, szikárabb testért – ez az egyik leggyakoribb oka, hogy valaki edzőterembe kezd járni. Valamiért azonban mégis - Testépítés, Body building magazin
részletek »

Legbeváltabb zsírlefaragó módszerek

A testépítés Tuti Magazinja. Érdekességek, ötletek, tuti tippek és segítség a testépítéshez, elkezdéséhez. Itt mindent megtalálsz ami testépítés, Bodybuilding, táplálékkiegészítő, zsírégetés, fogyás, izomnövelés, edzés, protein, fehérje, tömegnövelés
Testépítés, Body building magazin
Itt vagy: Testépítés, Body building magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Legbeváltabb zsírlefaragó módszerek
Legbeváltabb zsírlefaragó módszerek
Legbeváltabb zsírlefaragó módszerek
Ne görcsölj rá, egyszerűbb, mint gondolnád! A harc a kilókkal egy szárazabb, szikárabb testért – ez az egyik leggyakoribb oka, hogy valaki edzőterembe kezd járni. Valamiért azonban mégis nagyon sokan elbuknak.
Az első hónapokban elfogy a lelkesedés, és megszűnik a motiváció eredmény hiányában.
Pedig a dolog egyáltalán nem nehéz, csak a hozzá állás rossz. Mindig könnyebb a legképtelenebb módszert megpróbálni, mintsem maradni az egyszerűségnél.
Mostani írásunkban tényleg a legalapvetőbb tippeket próbáljuk tálalni, hátha segítenek végre túllendülni azon az ingoványon, amibe beleragadtál a nagy fogyásod során.
Használj komplex gyakorlatokat!

Tanuld meg a helyes gyakorlatvégzést a komplex gyakorlatoknál és részesítsd őket előnyben, szemben az izolációkkal! Az előnye ennek az lesz, hogy erősebb leszel, nem fogsz állandóan lesérülni, és ami a legfontosabb a fogyás szempontjából: a nagyobb izomtömeget megmozgató gyakorlatoknak nagyobb az energiaigénye.
Mire gondolunk?
Bár van akinek a könyökén jön ki, de ismét leírjuk az újak kedvéért. Komplex gyakorlat amiben sok ízület, ezáltal sok izom vesz részt. Ilyen pl. guggolás, elemelés, nyomás variációk, húzódzkodások, tolódzkodások...

Elsősorban nem a vég nélküli kardió edzés fogja felpörgetni a metabolizusodat, hanem súlyzós edzés. Ha már a kardió mellett döntesz, akkor meg forszírozd az intervallum edzéseket, és a magas intenzitású állóképességi munkát - szemben a hagyományos "steady state" munkával. Egy-egy ilyen edzés után az anyagcsere fel fog gyorsulni a terhelést követő 24-36 órában. A mi célunk pedig éppen ez: növelni az alapanyagcserét!
Dolgozz rövidebb pihenő időkkel!
A tipikus súlyzós edzés, amit a legnagyobb tömegben végeznek az emberek, annak során közepes súlyokkal (60-80%-az 1RM-nek) és közepes ismétlés tartományokban (8-12 ismétlés szériánként) dolgozunk. Amire azonban kevesen figyelnek az a pihenő idők megválasztása... pedig nagyon sokat számítana!

A legtöbben csak úgy hasra ütés szerűen nézik mennyit pihennek két gyakorlat közt, ami nagy hiba.Amennyiben a célunk a zsírvesztés, akkor a pihenő időknek alacsonyan kellene tartani valahol 30-60 mp körül, de semmiképpen sem több mint egy perc.
Haladó szinten akár még 30 alá is lemehetünk. Ilyenkor a keringés még nem igazán tud visszaállni, és éppen ez is a célunk, hogy minél jobban felpörgessük az anyagcserét.

Az étkezésnél ügyelj a kalória mérlegre, legyen egy korrekt diétád!
Sajnos mára már lassan mindenki megérti és elfogadja, hogy a fogyás kétharmad arányban az étkezésen múlik szemben az edzés egyharmadával. Nincs igazából nagy titok, sőt a legtöbben ezt az egészet kicsit túlmisztifikálják, hiszen csak a bevitt és az elégetett kalóriák arányáról van szó.

Jegyezd meg az alábbi mantrát (esetleg ismételgesd minden fogyó holdnál, ha szeretnéd :)) a kajálásról: Ha több a bevitt kalória, mint amit elégetsz, akkor óhatatlanul hízni fogsz, ha kevesebb, akkor pedig fogyni.

A fehérje megemésztéséhez a szervezetnek nagyobb energiára van szükség, emiatt a fehérje dús táplálkozás akár 10-15%-al gyorsíthatja az anyagcseréd.

A gyors felszívódású cukrok hatására nő az inzulin szint, ami a zsírbontás ellen dolgozik.
Ez a fenti három szabály kellene legyen a táplálkozásra a tudatos étrendtervezésedet alapja!
Gil / FitBuilder TEAM
Hirdetés
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Edzés, proteinek, izomnövelők,zsírégetők, sport,motiváció, diéta, prohormon
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2018-05-23 16:15:19
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü