Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sokak számára véget nem érő küzdelmet jelent az alakformálás, ráadásul az egyik legnagyobb kihívást jelentő terület a has, mivel könnyen rakódik rá a nem kívánt zsírfelesleg, de annál nehezebben - Testépítés, Body building magazin
részletek »

Lapos has könnyen és gyorsan

A testépítés Tuti Magazinja. Érdekességek, ötletek, tuti tippek és segítség a testépítéshez, elkezdéséhez. Itt mindent megtalálsz ami testépítés, Bodybuilding, táplálékkiegészítő, zsírégetés, fogyás, izomnövelés, edzés, protein, fehérje, tömegnövelés
Testépítés, Body building magazin
Itt vagy: Testépítés, Body building magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Lapos has könnyen és gyorsan
Lapos has könnyen és gyorsan
Lapos has könnyen és gyorsan
Sokak számára véget nem érő küzdelmet jelent az alakformálás, ráadásul az egyik legnagyobb kihívást jelentő terület a has, mivel könnyen rakódik rá a nem kívánt zsírfelesleg, de annál nehezebben lehet megszabadulni tőle.
Mit tehetünk a laposabb has érdekében? Íme, 9 tipp, mely közelebb vihet az eredmény eléréséhez.

1. Ügyelj a testtartásodra!

A hajlott testtartás nem csak a gerincnek árt, hanem a pocakod is jobban kidülled. Egyenesedj ki, és máris egy fokkal jobban fog kinézni a helyzet. Régimódi eljárás: próbálj egyensúlyozni egy nagyobb könyvet a fejeden, ilyenkor kénytelen vagy felvenni az egyenes tartást, ha már megy egyhelyben, akkor lassan kezdj el lépkedni. Ez a módszer fejleszti az egyensúlyodat is, és jót tesz a gerincnek is, mert a testsúly egyenletesen fog eloszlani.

2. Gondolkodj az egész testre kiterjedő gyakorlatokban!

A hasat erősítő gyakorlatok végzése közben ne feledkezz meg a tested többi izmáról sem. A hát, a fenék, a törzs, a karizmok megdolgoztatása közvetve a hasizmokra is kihat. Egyik megfelelő módszer erre a Pilates.

3. Próbáld ki a kenuevezés gyakorlatot!

Állj egyenesen, lábak kis terpeszben, majd kulcsold össze a kezeidet szorosan, kilégzés, majd fordulj balra deréktól felfelé, húzd meg az összekulcsolt kezeid, és tedd a bal csípőre, vállaidat feszítsd meg, mintha eveznél, ugyanekkor emeld fel a bal térdedet, tartva azt fordítsd jobbra, belégzés és vissza a kiinduló helyzetbe. Kilégzés és kezdődhet újból a gyakorlat, de most a jobb oldallal, ismételd a gyakorlatsort 20 alkalommal egyhuzamban.
Hirdetés

4. Kar- és láblendítés szinkronban

Állj egyenesen, lábak egymás mellett, karok oldalsó középtartásban. Kilégzés, majd a jobb lábad lendítsd meg felfelé, lehetőleg nyújtva amennyire csak lehet, eközben a karokat nyújtsd a jobb lábad fölé, a hát enyhén hajlik közben. Belégzés, és vissza a kezdő pozícióba. Most a bal lábbal végezd ugyanezt, ismételd meg húszszor egymás után.

5. Nyújtózkodás

Állj egyenes testtartásban, sarkak összezárva, lábujjak enyhén kifelé nézzenek. Karok középső melltartásban, ujjak összekulcsolva. Kilégzés, majd a karokat egyenesítsd ki szorosan a test mellett, lefelé nyújtva azokat, közben állj lábujjhegyre, nyújtózkodj, feszítsd meg az izmaidat (lábak, fenék, hát, karok, has), tartsd így magad két másodpercig, belégzés, és vissza alaphelyzetbe. Ismételd meg a gyakorlatot 20 alkalommal.

6. A mozgás mellett ne feledkezz meg a helyes étrendről sem!

Hiába a sok erőfeszítés, ha nem támogatod a szervezetedet máshogyan is. A megfelelő és egészséges étrend betartása nemcsak a felesleges zsír leküzdésében hasznos, hanem az egész szervezetre pozitívan hat. Figyelj arra, hogy mit és mikor eszel, nézd az élelmiszereken lévő címkéket, és számolj.

7. Segédeszközök igénybevétele

A különféle labdák, szalagok és egyéb gimnasztikai segédeszközök jót tesznek ugyan, de nem feltétlenül szükségesek a hasizom erősítéséhez. Akár a mindennapi helyzetekben is csinálhatsz erősítő gyakorlatokat, szinte bárhol, bármikor. Állj meg egyenesen, kilégzés, majd feszítsd be a hasizmaidat, belégzés, és engedd el, ezzel is hozzájárulsz az izmok megerősítéséhez és a kalóriák égetéséhez.

8. Megvalósítható célokat tűzz ki magad elé!

A testalkatod nagy részben genetikai adottság. Ez tény, de ne használd kifogásként! A céljaidnak elérhetőnek és saját magadra szabottnak kell lenniük. Ne csábulj el a modellek karcsúsága miatt, mert az többnyire nem természetes. (Csak a legvékonyabbak vannak kiválogatva, így nem reális példaképek.) Míg másoknál egy élet munkája áll a feszes idomok mögött.

9. Hagyj elég időt mindenre!

Nincs egyetlen gyors és jó megoldás, az eredmények eléréséhez időre van szükség. Lassan, jól eltervezett lépésekben haladj a tartós eredmény elérése felé. Ne add fel félúton, a buktatókon és gyötrelmeken túl kell jutni. Az eredmények idővel és kitartással születnek meg.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Gym,Protein,edzés,prohormonok,fitness,zsírégetés,vitaminok
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2018-10-22 18:34:31
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü