Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Minden nő szeretne kerekebb, formásabb, izmosabb feneket, hiszen ez egy nő legszexibb testrésze. Sajnos sokan nem fordítanak elég időt és energiát a fenék edzésére, pedig a formás fenék titka az, - Testépítés, Body building magazin
részletek »

Kerek fenék útmutató - 5 kihagyhatatlan gyakorlattal

A testépítés Tuti Magazinja. Érdekességek, ötletek, tuti tippek és segítség a testépítéshez, elkezdéséhez. Itt mindent megtalálsz ami testépítés, Bodybuilding, táplálékkiegészítő, zsírégetés, fogyás, izomnövelés, edzés, protein, fehérje, tömegnövelés
Testépítés, Body building magazin
Itt vagy: Testépítés, Body building magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Kerek fenék útmutató - 5 kihagyhatatlan gyakorlattal
Kerek fenék útmutató - 5 kihagyhatatlan gyakorlattal
Kerek fenék útmutató – 5 kihagyhatatlan gyakorlattal
Minden nő szeretne kerekebb, formásabb, izmosabb feneket, hiszen ez egy nő legszexibb testrésze. Sajnos sokan nem fordítanak elég időt és energiát a fenék edzésére, pedig a formás fenék titka az, hogy izmokat kell oda építeni. A fenekünk nem más, mint egy nagy izom, ezért kemény, hetente akár többszöri edzést igényel a farunk.
Ha itt tartunk, mivel izomépítésről van szó, ezért meg kell említeni, hogy fontos egy normális fehérjében gazdag étrend, hiszen nem árt ha a fenekünk alól lepucoljuk a zsírpárnákat, illetve a magas fehérjebevitel szükséges az izomépítéshez.
Nézzünk pár gyakorlatot a fenekünk edzésére:
Guggolás
Kiváló gyakorlat a fenék edzésére. Guggolhatsz keretben, szabadon, súllyal vagy anélkül, szűk terpeszben vagy szélesben. Minél inkább távolítod a lábakat, egyre inkább a csípőre, majd a farizmokra fogsz dolgozni a guggolással. Figyelj arra, hogy a guggolásnál a derekad végig egyenesen maradjon.

Lehet kombinálni a guggolást úgy, hogy szalagot teszel a lábadra és úgy lépegetsz oldalra.

Lehet guggolni fél lábon, úgy hogy padra ülsz le, egyik lábad lent van a földön, másik lábad a levegőben és úgy állsz fel és ülsz le.

Kitörés
Személy szerint ez a kedvenc gyakorlatom. Végezheted sétálva, egyhelyben, keretben, súllyal vagy anélkül. Vigyázz arra, hogy a kilépő láb térde ne menjen a boka elé. A másik térd szinte érintse a talajt. Lehet bolgár kitörés is, mikor az egyik lábad hátul padon van és úgy végzed el a gyakorlatot.

Csípőemelés
Ezt a gyakorlatot is végezheted többféleképpen. Végezheted úgy, hogy padon van a hátad és vagy keretben vagy szabadon rudat teszel a csípődre és azt emeled ki. Vagy fekhetsz a földön és emelheted onnan ki a csípőd, azt is megnehezítheted úgy, hogy súlyt raksz a medencédre.
Hirdetés

Felhúzás
Nagyon jó gyakorlat fenék, hátsó comb illetve mély hátizmok edzésére, de nagyon odafigyelve kell csinálni. Lábak vállszélességben, hát egyenes. Farizmaid feszítsd be, térd csak egy kicsit van behajlítva. Súly pedig marad a lábakhoz közel.

Padra lépés
Lehet előre és oldalra is. Lépj fel egy padra váltott lábbal. Mikor fent vagy akkor a levegőben lévő lábaddal rúgj kicsit hátra vagy oldalra.

Azt ajánlom, hogy a gyakorlatokból 4 köröket csinálj, minimum 15-ös ismétlés számmal, érezd, hogy ég a feneked. Nyugodtan dolgozd meg a popsid hetente kétszer, akár háromszor is, lényeg, hogy edzések közt 24-48 óra teljen el.

Kardiózz, mégpedig lépcsőzz, az is a kerek fenék barátja!

Mint említettem, kiegyensúlyozott étrend és megfelelő táplálékkiegészítés nélkül nem, vagy csak nagyon nehezen fog kikerekedni a feneked. Mindenképpen használj fehérjét az izmaid támogatására, a zsírpárnák eltüntetésere pedig L-Carnitine készítményeket ajánlott használni.

Kerekedésre fel, hamarosan jöhetnek a kis szoknyák és bikini!
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Testépítés,Fitness,Gym,,Protein,No fokozó,Vitamin,BCAA,CrossFit,Edzés,Kardio
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2019-01-12 17:32:41
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü