Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Korábban sajnos többször is beleestem abba a hibába, hogy egy szigorú diéta során, akár teljesen szem elől tévesztettem, hogy miért is vágtam bele, mi is a célom ezzel az egésszel. - Testépítés, Body building magazin
részletek »

Hogyan maradj motivált a diétában

A testépítés Tuti Magazinja. Érdekességek, ötletek, tuti tippek és segítség a testépítéshez, elkezdéséhez. Itt mindent megtalálsz ami testépítés, Bodybuilding, táplálékkiegészítő, zsírégetés, fogyás, izomnövelés, edzés, protein, fehérje, tömegnövelés
Testépítés, Body building magazin
Itt vagy: Testépítés, Body building magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Hogyan maradj motivált a diétában
Hogyan maradj motivált a diétában
Hogyan maradj motivált a diétában
Korábban sajnos többször is beleestem abba a hibába, hogy egy szigorú diéta során, akár teljesen szem elől tévesztettem, hogy miért is vágtam bele, mi is a célom ezzel az egésszel.
Ilyenkor sokkal nehezebben vettem az akadályokat, nagyon nyűgös voltam.
Nehezen ment a diétás étrendem betartása, túl fáradtnak, kimerültnek éreztem magamat. És még a sportra is csak nehezen tudtam időt szakítani.
Ezek miatt az életem többi területén sem tudtam úgy teljesíteni, ahogyan azt elvártam volna. Ezekben a helyzetekben mindig óriási akaraterőre és támogatásra volt szükségem, hogy kitartsak és ne adjam fel.
Mára ez szerencsére teljesen megváltozott, mindig egyszerűen megy a diéta, de ehhez meg kellet tanulnom pár dolgot.

Ebben szeretnék nektek segíteni, hogy könnyedén bele tudjatok rázódni egy diétába és ne legyen semmilyen mélypont benne. Ha a következő dolgokat szem előtt tartjátok, akkor biztosan nektek is könnyen fog menni, és nem kell szenvednetek ahhoz, hogy nagy eredményeket érjetek el.

Diéta előtt mindig tűzzetek ki magatoknak egy nagy, hosszútávú célt, amit majd a végén el akartok érni. Azt, hogy hány kilók akartok lenni, mit szeretnétek látni a tükörben, mekkora ruhába szeretnétek beleférni. E mellet fontos, hogy legyen rövidtávú célotok is.
Ez lehet heti-kétheti cél, például, hogy hány kilót akartok fogyni. Ez mindig a szemetek előtt kell, hogy lebegjen. Így ezerszer könnyebb kitartani, hiszen ez a rövidtávú cél közelebb áll hozzátok, ezért könnyebb is elérni őket. Természetesen ilyenkor a sikerélmény is hamarabb jön, ami óriási löketet ad ahhoz, hogy még keményebben csináljátok tovább, amit elkezdtetek.

Szintén meghatározó, sőt talán ez a legfontosabb egy diétában, hogy milyen minőségű ételeket fogyasztotok.
Lehet nagyon finoman, változatosan főzni diétás ételeket és lehet nagyon rosszul is, ahogyan ezt a képen is láthatjátok.
A kettő között csupán annyi különbség van, hogy kicsit odafigyeltek-e arra, hogy mit főztök vagy csak az jár a fejetekben, hogy essünk túl rajta. A kettő megoldás között még időbeli különbség sincsen, nem tart tovább egy ételt finoman elkészíteni.
Ehhez használjatok recepteket, ötleteket, amiből nekünk is van bőven itt az oldalon. Ha betartjátok, hogy jó ételeket készítetek magatoknak, akkor nyert ügyetek van, hiszen az étkezésre nem nyűgként fogtok gondolni, hanem várni fogjátok, hogy megint egyetek egy finomat.

Harmadik dolog, ami nélkülözhetetlen egy diétában az a sport. Véletlenül se olyan sportot válasszatok, amit nem szerettek. Ne azért csináljatok egy sportot, mert muszáj. Rengeteg sport közül lehet válogatni.
Nem kell szigorúan ragaszkodni a konditerem mellet, ha ti jobban szerettek egy csapatsportot, esetleg vízi sportot, szabadban végezhető sportot, akkor nyugodtan végezzétek azt. Biztosan ti is megtaláljátok magatoknak azt, ami igazán közel áll hozzátok, amire nem kötelezettségként gondoltok, hanem hobbiként.
A kezdeti időszakban bátran próbálgassátok a sportokat. Akár hetente is váltogathattok, hogy minél többet ki tudjatok próbálni és biztosan a legjobb mellett kössetek ki.

E mellet az is egy aranyszabály, hogy diétátokat mindig próbáljátok az életetek azon szakaszára időzíteni, amikor előreláthatólag semmilyen fontos esemény, mint egy nyaralás, karácsony, születésnap nincsen a láthatáron. Ez is segít abban, hogy nyugodtan csak a diétára tudjatok összpontosítani. És ne azzal kelljen foglalkozni, hogy hogyan tudjatok kibújni a közös étkezések alól, és ne menjen a diéta egy szuper nyaralás rovására.
Remélem ezekkel a sorokkal segítettem nektek, hogy hogyan is lehet megkönnyíteni a diétázást, és mik azok, amiket fontos, hogy szem előtt tartsatok, hogy sikeresek legyetek.
Hirdetés
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Edzés, proteinek, izomnövelők,zsírégetők, sport,motiváció, diéta, prohormon
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2018-05-26 15:20:20
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü