Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Diéták százai vannak forgalomban, mégis hogyan döntsünk arról, hogy melyik lehet a hatásos fogyókúra a sok közül. Kivétel nélkül mindenki szeretne gyorsan fogyni, lehetőleg éhezés nélkül, mindezt - Testépítés, Body building magazin
részletek »

Hatásos fogyókúra

A testépítés Tuti Magazinja. Érdekességek, ötletek, tuti tippek és segítség a testépítéshez, elkezdéséhez. Itt mindent megtalálsz ami testépítés, Bodybuilding, táplálékkiegészítő, zsírégetés, fogyás, izomnövelés, edzés, protein, fehérje, tömegnövelés
Testépítés, Body building magazin
Itt vagy: Testépítés, Body building magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Hatásos fogyókúra
Hatásos fogyókúra
Hatásos fogyókúra
Diéták százai vannak forgalomban, mégis hogyan döntsünk arról, hogy melyik lehet a hatásos fogyókúra a sok közül. Kivétel nélkül mindenki szeretne gyorsan fogyni, lehetőleg éhezés nélkül, mindezt persze úgy, hogy utólag ne jöjjenek vissza percek alatt a leadott kilók.
Hatásos fogyókúra az, amelyik nem túl drasztikus ahhoz, hogy életformává tudjon válni.
Amennyiben egy diétát egy meghatározott ideig folytatunk, azután visszatérünk előző étkezési szokásunkhoz, ami tulajdonképpen az elhízás oka volt, akkor törvényszerű, hogy előbb-utóbb újra kénytelenek leszünk diétázni. Ebből adódóan olyan diéta lenne a hatásos fogyókúra, melyet életfogytiglan tudunk alkalmazni.

Ebből kiindulva azonnal elfelejthetjük a villám diétákat.
A gyors fogyás kizárólag akkor javasolt, ha egy meghatározott alkalomra, továbbá rövid időintervallumra szeretnénk egy meghatározott súlyt elérni. Amennyiben célunk a folyamatos kellemes külső elérése, akkor elsősorban életformát kell változtatnunk és mintegy bónuszként még az is velejár, hogy jobban fogjuk érezni magunkat, hiszen egészségesebbek leszünk.

Tovább keresgélve a diéták között, először mindenképpen tartsunk önvizsgálatot, melyek azok az ételek és italok, melyek legközelebb állnak saját ízvilágunkhoz. Amennyiben húspártiak vagyunk, akkor mindenképpen a fehérje diéták egyik fajtáját válasszuk, hiszen sokkal könnyebben fogunk ráállni, mint egy vegetáriánus életmódra.
A zöldségek nagyon értékesek vitamin szempontból, de csak akkor válasszunk zöldség központú kúrát, ha normál esetben is azokat fogyasztjuk szívesebben.

Éhezve nem lehet folyamatosan élni és dolgozni. Nincs meg a megfelelő energia bevitel, ezért kevésbé vagyunk termelékenyek és zaklatottabbá válunk. Hosszabb időn keresztül így nem kellemes élni. Ezért azok a diéták, melyek kalória megvonással járnak, nem lehetnek hatékonyak hosszú távon számunkra. Ez nem jelenti azt, hogy ne figyeljünk a kalória túlzott bevitelének féken tartására.

Azokat a diétákat alapvetően elvethetjük hosszú távon, melyek egyoldalú táplálkozással járnak, tehát amiben vannak egyértelműen tiltott élelmiszerek, mert azok nagy része hosszú távon hiánybetegségeket okozhat.

Nagyon sok összetevője van annak, hogy mely módszer lehet számunkra a hatásos fogyókúra. Amennyiben találunk egy olyan középutat, ami nem jár drasztikus éhezéssel, továbbá olyan élelmiszerek megvonásával, melyekről hosszú távon nem vagyunk képesek lemondani, akkor megtaláltuk a számunkra leghatékonyabb módszert.

Nagyon fontos a hosszú távú diéták esetében a táplálékkiegészítők alkalmazása. Vitaminok és ásványi anyagok bevitelével biztosítjuk szervezetünk számára, hogy semmiben ne szenvedjen hiányt, amire alapvetően szüksége van.
Ezzel a hiánybetegségeket is megelőzhetjük.

Amennyiben elhatároztuk étkezési szokásaink változtatását és a fentiek alapján a módját is megtaláltuk, akkor egy kis akaraterővel a testmozgásra is beszéljük rá saját magunkat, hiszen bármilyen diétát is választottunk, az minden esetben sokkal hatékonyabb, ha mozgunk mellette eleget.
Nem kell órákig megfeszített edzés sorozatot beiktatnunk, csak rendszeres legyen.
Ezzel megalapozzuk egészségünket hosszú távra.

Szinte minden diétára alkalmazható, hogy azokat az élelmiszereket kerüljük, melyek túlzott savasodást okoznak szervezetünkben. Ezek sajnos azok a dolgok, melyekhez rohanó világunkban hozzá szoktunk.
A gyors éttermi ételek, a cukros szénsavas üdítő italok, a gyorsan elkészíthető félkész élelmiszerek, a kristály cukor és az instant élelmiszerek.
Hirdetés

Az elmúlt évtizedek során ezek már nem időspóroló, különleges könnyítő adalékai életünknek, hanem folyamatos és megszokott velejárói, amik az első időszakban nagyon hiányozhatnak, hiszen hozzászoktunk. Ezért amennyiben valóban elhatároztuk az egészséges életmódra való áttérést, hiszen a hatásos fogyókúra nem más, mint ez, akkor először is a szokásainkkal kell szakítanunk.
A rossz szokásokat pedig könnyebb feladni, mint az elsőre elképzelhető lenne.

A fent leírtak alapján bárki megtalálhatja, hogy mi a számára leginkább hatásos fogyókúra, és nem csak ezt kaphatja meg ezáltal, hanem egy könnyebb és egészségesebb életet.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Prohormonok, Edzés, proteinek, izomnövelők,zsírégetők, sport,motiváció, diéta,
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2018-06-04 16:26:04
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü