Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ez az edzésterv akkor szól neked, ha van némi affinitásod a sporthoz. Remélhetőleg a mostanra már senkiben nem maradt kétség: aki az összetett gyakorlatokat megfelelő intenzitással, becsülettel - Testépítés, Body building magazin
részletek »

Edzésterv csajok részére.

A testépítés Tuti Magazinja. Érdekességek, ötletek, tuti tippek és segítség a testépítéshez, elkezdéséhez. Itt mindent megtalálsz ami testépítés, Bodybuilding, táplálékkiegészítő, zsírégetés, fogyás, izomnövelés, edzés, protein, fehérje, tömegnövelés
Testépítés, Body building magazin
Itt vagy: Testépítés, Body building magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Edzésterv csajok részére.
Edzésterv csajok részére.
Edzésterv csajok részére.
Ez az edzésterv akkor szól neked, ha van némi affinitásod a sporthoz. Remélhetőleg a mostanra már senkiben nem maradt kétség: aki az összetett gyakorlatokat megfelelő intenzitással, becsülettel fogja végezni, akkor duplán learathatja edzésének erőfejlesztő és anyagcsere fokozó babérjait is.
Hogyan építsük fel az edzésünket?

Az edzés megkezdése előtt a bemelegítés kötelező. Elsőként néhány tornaóráról ránk ragadt retro mozdulattal (fej -, vállkörzés, derékcsavarás, térdkörzés és így tovább...) mozgassuk át az ízületeinket. Utána dobjuk fel magunkat egy kardió gépre (az evezőgép a legjobb) és közepes intenzitással szépen dolgozzunk 5-10 percet. Miután sikerült kellőképp üzembe helyezni magunkat, jöhet a várva várt súlyzós edzés.

Máris két edzéstervet fogtok kapni, hogy mindenki megtalálja azt, ami a szívéhez, vagyis inkább fittségi állapotához közelebb áll.

Az első azon kezdő lányokhoz szól, akiknek van némi affinitásuk a sporthoz (tehát például a guggolást sem csak az erdőben történő pisiléshez használtak :)), és nem rendelkeznek jelentős túlsúllyal vagy komolyabb ízületi problémával. A másik edzésterv pedig majd azon kezdők számára fog készülni, akik eddig még messziről kerültek mindenféle sporttevékenységet, és a legtöbb mozgásforma abszolút újdonságként érinti őket. De először nézzük meg az első esetet:
Kezdő szinten a 8-12-es ismétlési tartományt próbáljuk becélozni. Ez gyakorlatiasan annyit jelent, hogy legalább 8 teljes és szabályos ismétlést kell végrehajtanod, de nem többet, mint 12-t. Értelemszerűen, ha 8 ismétlés sem megy, akkor bizony nagy a súly, de ha 12 felett is vígan tudnád folytatni a gyakorlatot, akkor viszont irány nagyobb súlyt választani. Ezt szem előtt tartva lehet apránként szépen emelni a súlyokon, fokozatosan hozzászoktatva a szervezetet a terheléshez. Bizonyos gyakorlatnál más lesz az ismétlésszám, erre figyelni!

A gyakorlatok közötti pihenőidőre figyeljünk oda, hogy körülbelül 1 percnél ne tartson tovább.

Edzésünk végét pedig ünnepélyesen a nyújtással zárjuk. Statikusan nyújtunk, vagyis fokozatosan ereszkedünk az adott pozícióba, addig még egy kellemes kis feszülést nem érzünk az izomzatban. Ennél a pontnál megtartjuk a mozdulatot legalább fél percig.

És ezt mégis heti hányszor...?
Próbáljátok meg heti három, majd négy alkalommal elvégezni az edzést, lehetőleg, úgy hogy az edzések között legyen egy jól megérdemelt pihenő nap.
A kezdő edzéstervet csinálhatjátok nyugodtan legalább 4-8 hétig, utána pedig lehet a weboldalon új edzésterv után kutatni. :)

Szilvi / FitBuilder Team
Hirdetés
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Testépítés,Fitness,Gym,Prohormones,Protein,No fokozó,Vitamin,BCAA
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2018-11-26 05:51:30
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü