Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Élet a hagyományos súlyzós terveken túl... Nem vagyunk egyformák, így nem lehet mindenkire ugyanazt az edzéssablont ráhúzni. Tény, hogy én speciál szeretem a súlyzós edzéseket (is!), mert nagyon - Testépítés, Body building magazin
részletek »

Edzésterv a szexi,feszes formákért!

A testépítés Tuti Magazinja. Érdekességek, ötletek, tuti tippek és segítség a testépítéshez, elkezdéséhez. Itt mindent megtalálsz ami testépítés, Bodybuilding, táplálékkiegészítő, zsírégetés, fogyás, izomnövelés, edzés, protein, fehérje, tömegnövelés
Testépítés, Body building magazin
Itt vagy: Testépítés, Body building magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Edzésterv a szexi,feszes formákért!
Edzésterv a szexi,feszes formákért!
Edzésterv a szexi,feszes formákért!
Élet a hagyományos súlyzós terveken túl... Nem vagyunk egyformák, így nem lehet mindenkire ugyanazt az edzéssablont ráhúzni. Tény, hogy én speciál szeretem a súlyzós edzéseket (is!), mert nagyon gyorsan, hatékonyan és célzottan lehet vele testet formálni. De ettől függetlenül van, akit nem lehet bekönyörögni a guggoló keret alá, az elemelésről hallani sem akar (izé… nem is hallott…), vagy épp a gépektől viszolyog.
Mi viszont jó edzők vagyunk - jelen esetben virtuálisan -, ha meg tudunk birkózni azzal az esettel is, amikor a velünk szemben álló klienst egyáltalán nem vonzza a hagyományos gépes - nehéz súlyzós edzés. Vagyis elő kell rukkolni egy csajos edzéstervvel, ami kevésbé konditerem-centrikus, mégis hatékonyan formál!

Mi kell a nőnek...?
Különböző csajok különböző testekre vágynak. Lehet, hogy Te kifejezetten sportos, nőiesen izmos alakért küzdesz, még más inkább a feszes, de mégis inkább karcsú, modell típusú felépítést szeretné elérni. Ilyen esetben muszáj az átlagos edzésterv sablont módosítani, és speciálisabb gyakorlatokkal az igényekre szabni.

A szexi, karcsú alak titka. Bármily meglepő, az is izomból van! Sőt, az az igazság, hogy NEMCSAK az álom test eléréséhez van minden nőnek szüksége valamilyen erőfejlesztő módszerre az edzéstervében - hanem egészségügyi szempontok miatt is - így ezt mi sem hagyhatjuk ki. Viszont ne ijedj meg, a lehetőségek nem merülnek ki a konditermi súlyzók emelgetésében.

Ha távol áll tőled a vasak világa, akkor is nyújtunk Neked alternatív formulákat, mellyel kialakíthatod vékony, szexi fizikumot.

Heti edzésterv (A-B-A majd B-A-B heti felosztással)
"A"-nap
1. Szuperszettek: 3 x 10
A1. Invertált evezés (itt variáld mindig a fogást: vállszélességű vagy kissé nagyobb fogástávolság, illetve foghatd alulról vagy felülről is a rudat)
A2. Spiderman fekvőtámasz
B1. Tolódzkodás padon
B2. Hindu fekvőtámasz

C1. Gumiszalag széthúzás hátsó vállra
C2. Felülés nyomással (egy 5k kg-os tárcsát fogjál a mellkasodhoz, és amikor felülsz, akkor nyomd ki felfelé)

2. 3 kör:
Mellső plank váltott lábemeléssel (20-20 ismétlés)
Hátsó plank váltott lábemeléssel (20-20 ismétlés)
Oldalsó plank lábemelés (jobb és bal) (20-20 ismétlés)
3. 4 perces Tabata-kör - 8 kör - 20 mp munka/ 10 mp pihenés: válassz az alábbiak közül, lehetőleg mindig mást: elsőként egyet, majd idővel mindig hozzá lehet többet is csapni... 4 x 4 perc elég kemény állóképességet ad, ha becsületesen végigtolod!

Négyütemű fekvőtámasz
Kitörés lábcserés ollózással
Zsámolyra ugrás
Ugrálókötél
Medicin labda földhöz csapás
Kardió gép (futás, taposás, hegymászás, evezés)
Hirdetés

"B"-nap
1. Szuperszettek: 3 x 10
A1. "Szumó" guggolás (széles terpeszben, a lábaid között egy kettlebellt vagy egy kézisúlyt tartva)
A2. Guggolásból felugrás

B1. Bolgár guggolás (itt 10-10 minden oldalra)
B2. Csípőemelés tárcsával, padról: helyezkedj el úgy a padon, hogy a vállad és a felső háti szakasz legyen csak rajta, a lábad pedig derékszögben a talajon - nagyjából úgy nézel ki, mint egy asztal. Egy tárcsát edzettségi szintedtől függően tegyél a combodra és ereszd le a cípőd magad jó mélyen a csípőd... megtart... felnyom! Ennyi.

C1. Sétálós kitörés (itt 10-10 minden oldalra)
C2. Gumiszalagos oldallépések (itt 10-10 minden oldalra)
2. ÓÓÓooh, a legjobb a végére! Padra fellépés! Itt elég 10 lábanként...de! Csak akkortól kezd el számolni, ha már fáj! Előtte, ami volt, az csak szintentartás... ha kerek feneket akarsz, akkor az az uccsó kemény 10-estől lesz. Többek között. ;)

3. 4 perces Tabata-kör - 8 kör - 20 mp munka/ 10 mp pihenés: hasonlóan az előző naphoz...

Az egész edzést gyorsan lepörgetheted, és nem hagytál ki semmit: erősítettél, felpörgetted az anyagcserét - így elősegítve a testzsírcsökkentést - és kissé helyreráztad az állóképességet!
Fontos megjegyezni, hogy az adott terheléshez nagyon gyorsan hozzá tud szokni a szervezeted, így idővel érdemes mindenképp variálni a gyakorlatokat, a sorrendeket vagy az intenzitás bármely mutatóját!

Láthatod, az alakformálás nem feltétlenül jelenti azt, hogy a hagyományos - testépítős edzéstervet, kardiógépes-maratonokat vagy aerobik órákat kell követned... Végezd el az edzéstervet hetente, étkezz mellette megfelelően és máris megtetted a legfontosabb lépéseket a vékony, szexi forma kialakításáért!

Szilvi / FitBuilder TEAM
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Testépítés,Gym,Proteinek,Edzés,No.fokozók,vitaminok,Edzés,Turmix
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2019-12-22 13:47:34
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü