Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Azaz hozzuk formába a felsőbb területeket is! Bizony ám, lassan jön a jó idő, a tavasz, majd a nyár… és a nagy igazságok pillanata. Ugyanis lekerül a vastagpulcsi meg a nagykabát, ami eddig - Testépítés, Body building magazin
részletek »

Csajos edzésterv a spagettipántos top - formáért!

A testépítés Tuti Magazinja. Érdekességek, ötletek, tuti tippek és segítség a testépítéshez, elkezdéséhez. Itt mindent megtalálsz ami testépítés, Bodybuilding, táplálékkiegészítő, zsírégetés, fogyás, izomnövelés, edzés, protein, fehérje, tömegnövelés
Testépítés, Body building magazin
Itt vagy: Testépítés, Body building magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Csajos edzésterv a spagettipántos top - formáért!
Csajos edzésterv a spagettipántos top - formáért!
Csajos edzésterv a spagettipántos top - formáért!
Azaz hozzuk formába a felsőbb területeket is! Bizony ám, lassan jön a jó idő, a tavasz, majd a nyár… és a nagy igazságok pillanata. Ugyanis lekerül a vastagpulcsi meg a nagykabát, ami eddig cenzúrázott eltakart... jajj nekünk.
Formás váll, szép testtartás, feszes karok, izmos hááát... mit, hogy??! Nem akarsz izmokat, csak tónusosabb felsőtestet, ahol nem él önálló életet a tricepszed a szélben? Akkor ki kell ábrándítsalak, mert izmok nélkül nem tudunk mit tónusba vagy épp formába hozni.
Arról nem is beszélve, hogy egy szépen karbantartott felsőtest nem csak azért jó, mert mágnesként vonzza az alfahím tekintetet, hanem egészségügyi előnyökkel (például helyes testtartás) is rendelkeznek, sőt a mindennapi teendőkben is potenciális haszonnal kecsegtet: például könnyebben hazacipeled a bevásárló-ámokfutásod szerzeményeit, de épp egy kisgyereket is könnyebb lesz a karodon hurcolászni.

Tehát ennek tudatában egy felsőtestet megcélzó, villám kis edzésterv csajoknak!

Erősítő - blokk:
 • 3x8 Húzódzkodás szűken (ha nem megy saját testsúllyal, akkor addig valamilyen asszisztált segítséggel próbálkozz!)
 • 3x8 Vállból nyomás állva, kézisúllyal
 • 3x8 Döntött törzsű evezés padon, kézisúllyal
 • 3x8 Tricepsznyújtás fej mögött kézisúllyal, tárcsával vagy kettlebellel


Rövid útmutató: mindig ezzel a szekcióval kezd az edzést, persze alapos bemelegítés után. Az erőnövelő résznél idővel törekedj arra, hogy a terhelést fokozatosan növeld, persze a szabályos munkavégzést megtartva. A nagy súlyoktól csak az féljen, aki nem akar feszes és formás felsőtestet.
Köredzés - blokk:
2 perc guggolásból felugrás
10 Fekvőtámasz vállszéles kartartásban (nem, meg ne lássam, hogy a térd lenn van! Ha nehéz, akkor tedd a karodat egy magasabb felületre - steppad, zsámoly - és csináld úgy!)

 • 2 perc guggolásból felugrás
 • 20 Hindu fekvőtámasz
 • 2 perc guggolásból felugrás
 • 30 Tolódzkodás padon
 • 2 perc guggolásból felugrás
 • 40 Plank into push up
 • 2 perc guggolásból felugrás
 • 50 Invertált evezés

Hirdetés

Rövid útmutató: a köredzésnél a körök számát lehet szép lassan adagolni. Kezd úgy, hogy az erőedzés után először csak egy kört csinálsz, majd legközelebb kettőt, és így tovább, amíg kedved, tested, lelked bírja!
Semmi gond nincs, ha nem tudod egyből teljesíteni az előírt ismétlésszámot. Vegyél pár mély levegőt, majd ess neki újra. Ha kell, akkor több részletben, de valahogy végezd el, pipáld ki, és csak azután lépj tovább a következő feladatra!

A guggolásból felugrás gyakorlatot azért választottam, mert szépen megdobja a pulzust, ráadásul mivel az alsó testtájakat gyötri, így legalább a felső testednek van egy rövid ideje helyrekapnia magát a következő bevetésig.
Aki nagyon kemény, az csinálhat felőlem négyütemű fekvőtámaszt is helyette, de magára vessen, ha másnap olyan izomláza lesz a felsőtestében, hogy a pólóját nem bírja levenni! :) Bár ha párkapcsolatban élsz, akkor gondolom a partnered lelkesen kisegíti a szorult szituációból ... ;) ...
Szóval csajok, hajrá!
Nem csak a hátsónkra vagy épp a csípőnkön figyelő alattomos és leküzdhetetlen feleslegre kell koncentrálni az edzéseken, hanem a teljes testet munkára kell fogni. Tegyetek hangsúlyt a felsőbb régiókra is, ha másért nem, hát azért, hogy nyáron szépen formált karok lógjanak ki abból az ujjatlanból!

Szilvi / FitBuilder TEAM
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Edzés, proteinek, izomnövelők,zsírégetők, sport,motiváció, diéta, prohormon
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2018-04-29 16:15:07
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü