Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ezen bevezető alapján Ti is láthatjátok, hogy a bemelegítés nem pusztán fizikai gyakorlatok sorozata, hanem maga a ráhangolódás, egy szeánsz, egy szertartás az aznapi edzéshez, versenyzéshez, - Testépítés, Body building magazin
részletek »

Bemelegítés hiánya,TOP10 hiba

A testépítés Tuti Magazinja. Érdekességek, ötletek, tuti tippek és segítség a testépítéshez, elkezdéséhez. Itt mindent megtalálsz ami testépítés, Bodybuilding, táplálékkiegészítő, zsírégetés, fogyás, izomnövelés, edzés, protein, fehérje, tömegnövelés
Testépítés, Body building magazin
Itt vagy: Testépítés, Body building magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Bemelegítés hiánya,TOP10 hiba
Bemelegítés hiánya,TOP10 hiba
Bemelegítés hiánya,TOP10 hiba
Ezen bevezető alapján Ti is láthatjátok, hogy a bemelegítés nem pusztán fizikai gyakorlatok sorozata, hanem maga a ráhangolódás, egy szeánsz, egy szertartás az aznapi edzéshez, versenyzéshez, lényegében a szervezet felkészítése a nyugalmi állapotból a (fizikai vagy szellemi) célkitűzött terhelésre.
Nemcsak az izmokról és izületekről beszélek itt, hanem a teljes idegrendszerről, arról, ahogy a bemelegítés során szétáramlik az adrenalin az ember testébe, s közben arra fókuszál, hogy az adott napon is megdöntse korábbi csúcsait.

Nagyon nem eveznék tudományos területekre, de erről az oldalról is rávilágítva a bemelegítés hiányával a szervezet egy hirtelen nagyobb energiatöbblettel indít, miközben a hajszálerek többsége a nyugalmi állapot miatt még zárva vannak, viszont ennek az energiatöbbletnek a feldolgozásához szükség lenne a nyitott hajszálerekre.

Értitek? Zavar támad a szervezetben. Nem jó kezdet ez egy nagy csatához!

Szóval vegyétek a fáradságot és melegítsetek be mindig. A bemelegítést már elkezdhetitek, sőt javasolt is a terem felé haladva akár autóban, akár gyalog vagy bárhogy, a lényeg a fókuszálás, a csőlátás. Lelkileg rá kell hangolódni az edzésre, le kell futtatnunk magunkban, hogy mit akarunk aznap, milyen célokat akarunk elérni. Ez már a szeánsz része.
Én ehhez a szeánszhoz veszem az edzés előtti kávé / energiabomba elfogyasztását, a test bemelegítőkrémmel való átkenését, az edzőpartnerrel való stratégiai megbeszélést az edzés előtt.
A hagyományos bemelegítést mindenki ismeri. Amit annak idején tornaórán csináltunk az megfelelő gyakorlatsor, bár a négyütemű fekvőtámaszt csak akkor ajánlom, ha nem látja az embert senki.

Éppen csak annyi mozgást kell tennünk, hogy éppen megizzadjunk, fokozódjon a kedvünk az edzéshez, de semmiféleképpen se fáradjunk ki!

A bemelegítés nagysága, minősége függ az ember kondíciójától, életkorától, a külső környezeti időjárástól. Nyilván egy tinédzsernek előbb melegednek be az izmai, izületei, mint egy középkorú sportolónak, illetve télen logikusan több munkát kell elvégezni az izmok, ízületek felkészítéséhez.

Jegyezzétek meg, hogy a sérülések mindig a hideg és merev izmok hirtelen megedzéséből és a helytelenül kivitelezett gyakorlatokból fakadnak ! Ha ezeket elkerülitek, akkor hosszú és sérülésmentes pályafutásra számíthattok.

Elég egy rossz mozdulat, egy kis vagánykodás is elég ahhoz, hogy egy emiatt bekövetkezett sérülés egy életre tönkretegye az ember sportolói jövőjét. Izomszakadás, ízületproblémák, sérvek és egyéb nyalánkságok keseríthetik meg bárkinek nemcsak a sportolását, hanem az életét is !

A bemelegítés elhagyása tipikusan az a téma, melyre ez a gyakori válasz: Nekem nem kell bemelegíteni, velem nem fog történni semmi. Higgyétek el nekem, ezek a cikkek nem véletlenül készülnek el ! Nagyon sok élsportoló, edző járt pórul csak azért, mert mondjuk a 101. bemelegítést kihagyták az életükből. Az ilyen cikkek mögött pozitív és negatív tapasztalatok vannak.

Ezt a témát is hosszan lehetne még taglalni, bizonygatni fontosságát, lehetne igaz történeteket megírni, sokkolni fényképekkel, akkor is a vége egyvalami lesz :

MELEGÍTSETEK BE MINDIG !
Hirdetés
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Prohormonok, Edzés, proteinek, izomnövelők,zsírégetők, sport,motiváció, diéta,
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2018-06-09 16:25:53
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü