Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az otthoni sport számos előnnyel kecsegtet, és ha a megfelelő mozgásformát választjuk, nem kell tartanunk a hátrányoktól sem. - Testépítés, Body building magazin
részletek »

Az otthoni edzés előnyei és buktatói

A testépítés Tuti Magazinja. Érdekességek, ötletek, tuti tippek és segítség a testépítéshez, elkezdéséhez. Itt mindent megtalálsz ami testépítés, Bodybuilding, táplálékkiegészítő, zsírégetés, fogyás, izomnövelés, edzés, protein, fehérje, tömegnövelés
Testépítés, Body building magazin
Itt vagy: Testépítés, Body building magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Az otthoni edzés előnyei és buktatói
Az otthoni edzés előnyei és buktatói
Az otthoni edzés előnyei és buktatói
Az otthoni sport számos előnnyel kecsegtet, és ha a megfelelő mozgásformát választjuk, nem kell tartanunk a hátrányoktól sem.
Az egészség és a jó közérzet megőrzéséhez naponta legalább félórányi mozgásra van szükségünk.
Ha pedig komolyabb célok vezérelnek minket, mint például fogyás, alakformálás, akkor erre még több időt kell szánnunk. Az edzőterem az első esetben felesleges lehet, a másodikban pedig sok időt igényel: ha erre nincs lehetőségünk, akkor érdemes az otthoni edzést választani.

Az otthoni edzés kényelmes, hiszen saját igényeink szerint végezhetjük a testmozgást. Nem kell senkihez igazodni, alkalmazkodni, akkor és annyit edzhetünk, amennyi számunkra megfelel.
Saját tempónkban végezhetjük a gyakorlatokat, nem kell attól tartanunk, hogy nem tudjuk az egész csoporttal tartani az ütemet, illetve nem kell sorban állnunk az eszközökért és kapkodva végeznünk a gyakorlatokat, sőt időt takaríthatunk meg, hiszen nem kell összekészülődni, utazni sem.
Saját megszokott környezetünkben edzhetünk a kedvenc zenénkre, de filmet, tévét is nézhetünk közben, olvashatunk vagy akár tanulhatunk is ez idő alatt. Példánkon felbuzdulva pedig családtagokat és barátokat is be tudunk vonni az egészséges életformába.

Az otthoni edzés kifejezetten előnyös azoknak, akik kevésbé vagy egyáltalán nem mobilak, betegségből lábadoznak, túlsúlyosak vagy szégyenlősek, hiszen a saját komfortzónájukban nyugodtabban tudnak a maguk rutinjában és módjában edzeni. Persze, mindez nem jelenti, hogy nem mehetünk edzőterembe.

Ha célunk eléréséhez speciális vagy erőteljes mozgásformára van szükségünk, mindenképpen otthoni edzéssel alapozzuk meg erőnlétünket, így fel tudjuk készíteni a testünket és a szervezetünket a komolyabb megterhelésre. Ha ez kimarad, akár sérülést is szenvedhetünk.
Ezt a kombinációt hosszút távon is érdemes fenntartani, hiszen a kettő kiválóan kiegészíti egymást.

A mozgás akkor is fontos, ha már elértük a kívánt célt, ahhoz ugyanis, hogy folyamatosan karban tartsuk az állapotunkat anélkül, hogy újra visszaesnénk, az otthoni edzés a legjobb módszer. Bármelyik eset áll is fenn, fontos, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb eszközt hozzá, hiszen csak így tudjuk örömünket lelni a mozgásban, e nélkül ugyanis hamar fel fogjuk adni, ami az egészségünkre nézve rendkívül rossz hatással lesz.

A rendszeresség kerülhet veszélybe

A sok előny és változatosság ellenére az otthoni edzésnél nehéz önmagunktól rendszerességet elvárni, hiszen mindig közbejöhet valami. További hátránya, hogy ha nincs edző vagy ösztönző közeg, akkor szintén megritkulhatnak az edzések.
Célszerű egy naplóban vezetni az edzések mennyiségét, így látni fogjuk, ha alábbhagy a lendület. Ha úgy tapasztaljuk, hogy ritkulnak az edzések, akkor érdemes beszerezni egy olyan alakformáló, mozgásterápiás készüléket, amely azzal fokozza az edzések hatékonyságát, hogy lerövidíti az edzésidőt, és hamarabb lesznek láthatóak az eredmények is, ez pedig ösztönzőleg hathat hosszú távon is.
ény az is, hogy egy jól felszerelt fitneszteremben sokféle eszköz megtalálható, illetve ha helytelenül végezzük a gyakorlatot, azzal növelhetjük a sérülések kockázatát.
Azok, akik nehezen tudnak hosszabb ideig az edzésre koncentrálni otthon, az edzőteremben, a futópályán vagy a sportcsarnokban kénytelenek így tenni. Ilyen esetekben olyan edzésformát kell választani, amely minden izmot megmozgat jóval rövidebb idő alatt.

Összefoglalva, az otthoni edzés hatásos és élvezetes is lehet, és még az edzőterembe járóknak is érdemes beiktatniuk az életükbe.
Hirdetés
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Prohormon,edzés,bcaa,fitness,testépítés,gym,protein,no fokozó,edzőterem
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2018-07-01 16:52:46
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü