Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bár minden mozgásforma hasznos, akad kettő, ami kimondottan ajánlott. - Testépítés, Body building magazin
részletek »

A két leghatásosabb mozdulatsor

A testépítés Tuti Magazinja. Érdekességek, ötletek, tuti tippek és segítség a testépítéshez, elkezdéséhez. Itt mindent megtalálsz ami testépítés, Bodybuilding, táplálékkiegészítő, zsírégetés, fogyás, izomnövelés, edzés, protein, fehérje, tömegnövelés
Testépítés, Body building magazin
Itt vagy: Testépítés, Body building magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A két leghatásosabb mozdulatsor
A két leghatásosabb mozdulatsor
A két leghatásosabb mozdulatsor
Bár minden mozgásforma hasznos, akad kettő, ami kimondottan ajánlott.
Manapság már nem új információ, hogy aki hosszú és egészséges életre vágyik, minél előbb el kell kezdenie edzeni.
A rendszeres testmozgás plusz éveket adhat nekünk, és a szellemi képességeinket is karban tartja. A kutatók megállapították, hogy a fitt felnőttek csontjai évekkel, sőt akár egy évtizeddel is fiatalabb ember csontjaihoz hasonlítottak.
Bármilyen mozgás jó, a futás, egy pár hossz a medencében, de még az is, ha elsétálunk Pokémon Go-t játszani.
Azonban edzés és edzés között is van különbség.
Bár minden mozgásforma hasznos, akad kettő, ami kimondottan ajánlott: az ugrókötelezés és az úgynevezett burpee (négyütemű fekvőtámasz karhajlítással).
Az ember ereje 25 éves korában éri el a tetőfokát, onnantól lassú hanyatlásnak indul. Ahhoz, hogy megőrizzük erőnket egészen életünk alkonyáig, nem kell feltétlenül súlyokat emelnünk.
Pár perc ugrókötelezés remekül karban tatja az izomzatot, míg a burpee kimondottan intenzív erőnövelő. Segítségükkel megállítható az izomtömeg csökkenése.
A burpee nem egyszerű gyakorlat, idő kell az elsajátításához. Leginkább talán az iskolai testnevelésórák méltán utált négyütemű fekvőtámaszához hasonlít, de a szakértők szerint remekül mozgatja meg a test izmait. Valamint az ugrókötélhez is akadnak remek formagyakorlatok, amelyek segíthetnek fittnek maradni.
Fontos azonban megjegyezni, hogy ezek a gyakorlatok komoly fizikai megterhelést jelentenek, így alapvetően csak teljesen egészséges emberek számára ajánlottak.
Érdemes konzultálni orvosunkkal, ha bármilyen betegségünk van, hogy vajon nem okozunk e nagyobb kárt az edzéssel, mint amennyi előnyünk származik belőlük.
Lényeges továbbá, hogy minden gyakorlat után kipihenjük magunkat, a fitneszedzők egyöntetű véleménye, hogy a kemény edzést mindig kövesse egy pihenőnap.
Hirdetés
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Prohormon,edzés,bcaa,fitness,testépítés,gym,protein,no fokozó,edzőterem
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2018-07-12 17:48:34
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü